Να πληρώσω για καταχώρηση σε καταλόγους επαγγελματιών;

Αρκετοί συνάδελφοι σας μας ρωτούν για τους χιλιάδες καταλόγους επαγγελματιών που τους καλούν για καταχώρηση. "Να κάνω πληρωμένη καταχώρηση στον Χ ή Ψ οδηγό επαγγελματιών;" ή "Αξίζει να πληρώσω 5,10,1000 ευρώ για να κάνω προβεβλημένη καταχώρηση στον  Χ ή Ψ οδηγό επαγγελματιών;" μας ρωτούν. Αντίστοιχα, γνωρίζουμε και πόσο πιεστικοί και πειστικοί μπορούν να γίνουν οι πωλητές εκ μέρους των διαφόρων καταλόγων. 

Με το χέρι στην καρδιά λοιπον, σας απαντούμε ότι όσα χρήματα κι αν ξοδέψετε σε αυτούς τους καταλόγους χρήματα χωρίς αποτέλεσμα για την online προβολή σας. Όσα hits κι αν σας λένε ότι έχουν οι όποιοι οδηγοί ανά ημέρα, απλά δεν αξίζει!

Αλήθεια εσείς πότε χρησιμοποιήσατε τους αντίστοιχους οδηγούς για να βρείτε έναν επαγγελματία;! Φανταζόμαστε ποτέ! Και μαντέψτε..ούτε και πολλοί άλλοι. Αναρωτιόμαστε λοιπόν από που προκύπτουν τα 10,000, 50,000, 80,000, 200,000+ hits που ισχυρίζονται ότι λαμβάνουν και μάλιστα ανά ημέρα!

Υπάρχει κάποιο ίχνος αλήθειας... και αυτό είναι ότι τα hits αυτά προέρχονται από όσους αναζητούν σε κάποια αληθινή μηχανή αναζήτησης όπως είναι η Google κι αντίστοιχα στα αποτελέσματα προκύπτει και το δικό τους αποτέλεσμα. Οι αντίστοιχες λίστες αποτελεσμάτων, ιδιαίτερα των πιο πολυδιαφημιζόμενων οδηγών, προκύπτουν στις σελίδες ανίχνευσης της Google σε ανταγωνισμό των ίδιων των ιστοσελίδων των πελατών τους. Οι επαγγελματίες έτσι πληρώνουν χρήματα για να δημιουργήσουν άλλον έναν ανταγωνιστή στην ιστοσελίδα τους. 

Μάλιστα αρκετοί οδηγοί κάνουν λόγο και για search engine optimization στις εγγραφές σας. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι προσθέτουν λέξεις - κλειδιά στη δική σας εγγραφή. Αυτό δεν είναι search engine optimization! 

Και τι συμβαίνει με τις δωρεάν καταχωρήσεις τους;

Αυτά λειτουργούν διαφορετικά. Αν έχετε χαμηλή κατάταξη στις σελίδες των μηχανών αναζήτησης π.χ. Google τότε αξίζει η δωρεάν σας καταχώρηση μιας και θα βελτιώσει την κατάταξη σας. Η καταχώρηση σας έτσι είναι δωρεάν (δηλ. χωρίς κόστος για εσας) και σας παρέχει ένα extra link στην ιστοσελίδα σας, οπότε δεν σας δημιουργεί πρόβλημα! Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι μιας και θα είστε από τους πρώτους σε λεία νέων πελατών. 

Μιλήστε μαζί μας συμπληρώνοντας ακολούθως τα στοιχεία σας..