Γιατί ένας Οδοντίατρος να χρειάζεται social media marketing;

Ο καθένας στην τοπική σας κοινωνία χρειάζεται έναν οδοντίατρο. Πώς, λοιπόν, βρίσκουν το δικό σας οδοντιατρείο; Εάν νέοι ασθενείς πραγματικά σας βρίσκουν, τι είναι αυτό που τους κάνει να σας καλέσουν για ένα ραντεβού; Μιας και βλέπετε τους περισσότερους ασθενείς σας μόλις 2 φορές το χρόνο, πως διατηρείτε δυνατές σχέσειες μαζί τους..με τους υφιστάμενους, δηλαδή, ασθενείς σας;

Το ξέρετε ότι οι μικρές επιχειρήσεις, όπως το οδοντιατρείο σας, πραγματικά βλέπουν περισσότερα ωφέλη από αντίστοιχες μεγαλύτερες επιχειρήσεις με μεγάλα budget διαφήμισης, απο τη χρήση των social media; Αυτό συμβαίνει γιατί η επιτυχία του social media marketing εξαρτάται όχι από τους πόσους έχουν κάνει like στη σελίδα σας αλλά από το ποσοστό δέσμευσης στην κάθε ανάρτηση σας (engagement). Τα οδοντιατρεία τείνουν να επικεντρώνονται στην κοινωνία, το οποίο σημαίνει ότι είναι πολύ ευκολότερο να είναι αυθεντικό και να επικοινωνεί με τοπικό κοινό online. Πολλοί χρησιμοποιούν τα social media ως ένα μέσο για συμβουλή και σύσταση για υπηρεσίες και προιόντα. Εάν το οδοντιατρείο σας έχει ενεργή φωνή διαδικτυακά, θα είστε κι εσείς μέρος αυτών των συζητήσεων.

Πώς διαφημίζουνται οι οδοντίατροι; Το social media marketing έχει αποτέλεσμα;

Οι οδοντίατροι σε όλη την χώρα ανακαλύπτουν τη δύναμη των social media και δεν είναι απαγοητευμένοι απο τα αποτελέσματα. Εξάλλου, 60% των δυνητικών ασθενών κάνουν την έρευνα τους μέσω διαδικτύου ενώ 40% των ασθενών πραγματοποιούν αναζήτηση και προγραμματισμό ραντεβού μέσω του κινητού τους!

Οι συνεχώς αυξανόμενες δυνατότητες τους, καθιστούν τα social media ως ένα απο τα πιο χρήσιμα εργαλεία στη διάθεση του κάθε οδοντιάτρου. Τα οδοντιατρεία που έχουν μια σταθερή στρατηγική στα social media, παρατηρούν αυξημένη πρόσβαση σε νέους ασθενείς και τα ποσοστά των νέων περιστατικών τους συνεχώς να ενισχύονται. Και τα καλά νέα είναι ότι τώρα είναι ευκολότερο από ποτέ να επικοινωνήσετε, να συνδεθείτε με τους ασθενείς και να χτίσετε τη φήμη σας online.

Ως τοπικός οδοντίατρος, μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε επικοινωνία με "ντόπιους" μέσω των social media. Τα social media είναι άψογα για μικρές επιχειρησεις όπως τα οδοντιατρεία γιατί οι αναρτήσεις προβάλλονται σε μεγάλο αριθμό "ντόπιων" χρηστών. Ως πλατφόρμες έχουν σχεδιασθεί για αυτό-προώθηση και σας παρέχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσετε και να συνδεθείτε με νέους ασθενείς. Όχι μόνο είναι το social media marketing ο απολύτως καλύτερος τρόπος να προσεγγίσετε νέους ασθενείς και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας μέσω επικοινωνίας και δέσμευσης, αλλά είναι και το χρήσιμο εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οδοντίατροι για να εξοικειώσουν το κοινό με το φόβο που νιώθουν πολλοί άνθρωποι για την ενδεχόμενη επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Οι δυνητικοί ασθενείς σας παίρνουν μια ιδέα από τη φιλοσοφία του ιατρείου σας και το είδος της εμπειρίας που θα έχουν στο οδοντιατρείο σας. Τα social media ενός οδοντιατρείου, παρέχουν τον τρόπο για σας να κάνετε τους ασθενείς σας να νιώσουν καλοδεχούμενοι και άνετα πρίν κάνουν το βήμα μέσα στο οδοντιατρείο σας. Μέσα από διασκεδαστικό, ενημερωτικό και "προσωπικό" ακόμη περιεχόμενο, ενημερώνετε τους ασθενείς σας ότι είναι σε καλά χέρια.

Αναρτώνας εικόνες, δίνετε στο οδοντιατρείο σας μια online προσωπικότητα, η οποία μειώνει το φόβο της επίσκεψης στον οδοντίατρο για τους αγχώδεις ασθενείς. Θυμηθείτε: πουλάτε την καλή εμπειρία που έχουν οι ασθενείς σας στο οδοντιατρείο όχι στο κλινικό σας έργο. Οι σελίδες social media του οδοντιατρείου σας δεν είναι επιστημονικό περιοδικό. Αν και η κλινική γνωση σας είναι σημαντική, οι ασθενείς σας ενδιαφέρονται για την ανεύρεση ενός έμπιστου, αξιόπιστου οδοντιάτρου με τον οποίο θα αισθάνονται άνετα.

Η προσέλκυση και η διατήρηση νέων οδοντιατρικών περιστατικών βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη δημιουργία σχέσεων. Τα social media είναι το μέρος για να δείξετε στην τοπική σας κοινωνία ότι νοιάζεστε για τους ανθρώπους και όχι για τα δόντια τους!

Τί κάνει το DentalMarketing.gr για να βοηθήσει τα οδοντιατρεία;

Γνωρίζουμε τα social media ενός οδοντιατρείου, γιατί είμαστε από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με αυτά. Το DentalMarketing.gr - η προέκταση της MEDICAL PROMOTION, που υφίσταται από το 2004 - είδε ότι κάθε στρατηγική δημιουργίας μιας επιτυχημένης επιχείρησης επρόκειτο να αλλάξει δραστικά μετά τα social media. Έτσι, σχεδιασαμε με ακρίβεια τα εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν με ακρίβεια τις δυνατότητες του social media marketing για κάθε είδους οδοντιατρείο, ορθοοντικό ιατρείο και κάθε άλλης οδοντιατρικής ειδικότητας.

Θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία που θα ήταν ακριβώς το ίδιο αποτελεσματική με το να προσλαμβάνατε έναν ειδικό social media marketing στο ίδιο το οδοντιατρείο σας, αλλά με την απαιτούμενη ευκολία ώστε να το κάνετε οι ίδιοι μόνοι σας ακριβώς μέσα από το οδοντιατρείο σας χωρίς το κόστος ενός μόνιμου υπαλλήλου. Γιατί δημιουργήσαμε την ομάδα του DentalMarketing.gr με μοναδικό ενδιαφέρον τα οδοντιατρεία; Γιατί ως επιχείρηση, το κάθε οδοντιατρείο έχει προσωπικές και μοναδικές σχέσεις με τους ασθενείς του, όπως συμβαίνει και στους ορθοδοντικούς. Γνωρίζουμε ότι η αποτελεσματική στρατηγική στα social media υπερέχει στην αξιοποίηση εκείνων των σχέσεων που μπορούν να αλλάξουν αλλά και να αναπτύξουν μια επιχείρηση.

Η αλήθεια ειναι ότι έχει ειπωθεί πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι το περιεχόμενων στα social media για την επιτυχία του ιατρείου σας και η αξία του social media marketing για το κάθε οδοντιατρείο συνεχώς αυξάνεται. Το πρόβλημα είναι ότι μόνο λίγα οδοντιατρεία έχουν τη διάθεση να προσλάβουν έναν πλήρους απασχόλησης ειδικό στα social media. Κι εκεί είναι που εμείς σας λύνουμε τα χέρια.

Μετά από 16+ χρόνια συνεχούς δραστηριότητας, είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε ένα πλήρες πακέτο υποστήριξης μέσα από μια ολοκληρωμένη λύση των ειδικώ μας για τo κάθε οδοντιατρείο.