Οδοντίατρος vs πόνου: πώς μπορεί το digital marketing να σας βοηθήσει να νικήσετε το φόβο του κάθε ασθενή;!

Οδοντίατρος vs πόνου: πώς μπορεί το digital marketing να σας βοηθήσει να νικήσετε το φόβο του κάθε ασθενή;!

Για πολλούς ανθρώπους, οι οδοντικές επεμβάσεις ήταν πάντα συνώνυμες με τον πόνο. Ο φόβος της βελόνας και ο πιθανός πόνος που θα προκαλέσει είναι ένας από τους κύριους λόγος που οι ασθενείς καθυστερούν την ετήσια επίσκεψη τους στον οδοντίατρο. Μάλιστα, η φοβία των ασθενών για τον οδοντίατρο οδηγεί πολλές φορές στην αποφύγει οποιουδήποτε ελέγχου ρουτίνας και πρόληψης. 

Ως αποτέλεσμα αποφεύγουν την περαιτέρω οδοντιατρική περίθαλψη.

Συνεπώς, πολλοί ασθενείς που χρειάζονται ιατρική φροντίδα για τα οδοντικά τους προβλήματα αλλά δεν λαμβάνουν κατάλληλη φροντίδα. Αντιθέτως, οι ασθενείς απευθύνονται στον οδοντίατρο μόνο όταν αισθάνονται έντονους πόνους και είναι αναγκασμένοι να τον επισκεφθούν. Ωστόσο, η πρόοδος της οδοντιατρικής τεχνολογίας έχει προσφέρει επαναστατικές μεθόδους που μετριάζουν σημαντικά ή ακόμα και εξαλείφουν το πόνο σχεδόν σε οποιαδήποτε θεραπεία.

Πράγματι, έως πρόσφατα κάποιες θεραπείες ενδεχομένως ήταν επίπονες για τους ασθενείς. Πλέον όμως μπορούμε να αποφύγουμε το πόνο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ο ασθενής με καλή έρευνα να βρεί τον οδοντίατρο που έχει την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό και τις θεραπευτικές μεθόδους που αναζητεί. Και αυτή η έρευνα πλέον πραγματοποιείται κυρίως ψηφιακά!

Ο ασθενής αναζητά διαδικτυακά, γιατί εκεί νιώθει την απαιτούμενη ελευθερία να εκφραστεί αλλά και να αναζητήσει όσο πιο άμεσα και εύκολα γίνεται αυτό που αναζητεί χωρίς σχόλια, παρεμβάσεις και κυρίως να αξιολογήσει μόνος του αν αυτό που θέλει είναι εφικτό και προσβάσιμο για τον ίδιο.

Οι πιο συχνές μέθοδοι που αναζητά ο ασθενής για ανώδυνη θεραπεία, περιλαμβάνουν:

  • Οδοντιατρικά Laser: συνήθως για ασθενείς που παρουσιάζουν μαλακό ιστό και χρειάζονται χειρουργικές επεμβάσεις ούλων. Σίγουρα στο παρελθόν μια τέτοια επέμβαση θα προκαλούσε έντονη νευρικότητα στον ασθενή, όταν έβλεπε το νυστέρι, αλλά πλέον  με το laser, η επέμβαση γίνεται θεωρητικά με πολύ λιγότερο αίμα, αισθητά πολύ μικρότερο πόνο και φυσικά λιγότερο άγχος.

  • Πρωτοξείδιο του αζώτου: μείγμα αερίων (οξυγόνου και πρωτοξειδίου του αζώτου) που βοηθά τους ασθενείς να χαλαρώσουν και να είναι άνετοι κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής θεραπείας. Η μέθοδος αυτή θεσμοθετήθηκε σχετικά πρόσφατα ως προς τις "τυπικές" προδιαγραφές συνεπώς δεν είναι πολλά ακόμη τα οδοντιατρεία που το προωθούν, υιοθετού ή/και ενημερώνουν το κοινό για τη συγκεκριμένη μέθοδο.

  • Τοπική αναισθησία

Εν κατακλείδι, στα σύγχρονα οδοντιατρεία, τα νέα οδοντιατρικά μηχανήματα και οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις εξασφαλίζουν οι οδοντιατρικές εργασίες να γίνονται πολύ πιο σύντομα, πιο ανώδυνα και πιο επιτυχημένα, ενώ η μακροβιότητά τους στο στόμα είναι σημαντικά διευρυμένη.

Το βασικό όμως θέμα είναι: ο ασθενής σας το γνωρίζει;

Εμείς με τη χρήση των κατάλληλων μέσων π.χ. ενημερωτικό έντυπο, social media, ενημερωτικά άρθρα στο blog της ιστοσελίδας σας, κ.α. μπορούμε να σας βοηθήσουμε! Σίγουρα μπορείτε κι εσείς μόνοι σας.. το θέμα είναι τα αξιοποιείτε με τον πιο αποδοτικό και πιστό τρόπο;! 

Ζητήστε τη βοήθεια των ειδικών μας στο 210 9658356 ή με email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.