Αρνητικό Google Review: τί να κάνω;

Αρνητικό Google Review: τί να κάνω;

Τα online reviews είναι σημαντικά για ένα οδοντιατρείο, βοηθώντας στη δημιουργία δεσμού εμπιστοσύνης με πιθανούς ασθενείς.

Οι κριτικές κάνουν την ίδια δουλειά με τις συμβατικές συστάσεις από στόμα σε στόμα, αλλά προσεγγίζουν ένα πολύ ευρύτερο κοινό, γεγονός που καθιστά τη διαχείριση οδοντιατρικής φήμης (reputation management) ένα ισχυρό εργαλείο marketing για την προσέλκυση νέων ασθενών.

Οι online reviews δίνουν συχνά στους υποψήφιους ασθενείς την πρώτη τους εντύπωση για το ιατρείο σας και έχουν σχεδόν το ίδιο βάρος με τις προσωπικές εγκρίσεις. Μπορούν επίσης να βελτιώσουν την προβολή του οδοντιατρείου σας στις μηχανές αναζήτησης: οι κριτικές μπορούν να έχουν μεγαλύτερη επιρροή από τη διαφήμιση στην αύξηση της μόχλευσης σας στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO).

Πώς όμως να διαχειριστείτε ένα αρνητικό online review;

Από το να χάνετε τον χρόνο σας υποβάλλοντας αιτήματα στην Google να αποσύρει το όποιο αρνητικό σχόλιο για το οδοντιατρείο σας, απαντήστε όσο πιο άμεσα γίνεται με ευγένεια στον ασθενή και προσπαθήστε να "κατεβάσετε" όσο περισσότερο γίνεται, την αρνητική κριτική με πολλές 5-star κριτικές. Η επιθετική σας απάντηση δεν είναι η ιδανική λύση για τη διαχείριση της φήμης του οδοντιατρείου σας. 

Μια σημαντική συμβουλή είναι να μην διαφωνήσετε ή να μην προκαλέσετε το αρνητικό σχόλιο ενός μη ικανοποιημένου ασθενή σας. Μάλιστα, κάτι τέτοιο πιο πιθανό σε μια τέτοια περίπτωση, είναι να προστεθούν περισσότερες λεπτομέρειες στο αρνητικό αυτό σχόλιο. Διανύουμε άλλωστε μια εποχή που ο κόσμος κρύβει αρκετό θυμό μέσα του. Ας μην δώσετε αφορμή και για άλλο ξέσπασμα.  Και αυτό σίγουρα δεν θα συμβάλλει στη φήμη σας. 

Η καλύτερη δε προσέγγιση είναι να ενημερώσετε τον ασθενή να γνωρίζει ότι η εμπειρία του / της δεν ήταν σύμφωνη με την καθημερινή σας πρακτική και να αναφέρετε ότι θα θέλατε ο ασθενής να καλέσει στο οδοντιατρείο σας για να επιλύσετε το θέμα. Με αυτό τον τρόπο, θα δώσετε ένα καλό παράδειγμα στο πώς διαχειρίζεστε τους δυσαρεστημένους ασθενείς σας και θα δώσετε το καλό παράδειγμα ώστε να νιώσουν κι άλλοι άνετα με το οδοντιατρείο σας.